9 Ocak 2010 Cumartesi

AGLAYAN PASTA


Malzemeler : 2su bardagı yag
2su bardagı şeker
2su bardagı un
1su bardagı süt
3yumurta
kakao
kabartma tozu
vanilya
1 paket çikolata sosu
1 paket krem şanti

Yapılışı :önce şekeri yumurtayı çırpıyoruz.sonra yagı,sütü,vanilyayı,kabartma tozunu,kakaoyu,unu koyup karıştırıyoruz.yaglanmış fırın tepsisine döküyoruz.180 derecede pişiriyoruz.kek piştikten sonra sogumaya bırakıyoruz o sıra krem şantiyi yapıyoruz.soguyan kekin üstüne yayıp buzdolabında donmasını bekliyoruz.sonra çikolata sosunu yapıyoruz donmuş krem şantinin üstüne döküp yayıyoruz ve tekrar buzdolabına koyuyoruz.dilerseniz üstüne a.fıstıgı tozu,fındık vs serpebilirsiniz.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: