9 Ocak 2010 Cumartesi

CEZERYE



Malzemeler : 3 adet havuç
1su bardagı toz şeker
1su bardagı su
1çay bardagı ceviz( dövülmüş)
2paket bisküvi
biraz hindistan cevizi
kürdan

Yapılışı :havucları tavaya rendeliyoruz içine 1su bardagı şeker ve suyu ekle 10dakikaya kadar kaynatıp ,altını kapatıyoruz biraz sogumasını bekleyip bir kaba alıyoruz bisküvileri kırıyoruz ve cevizide ekleyip elimize yapışmicak hale gelene kadar yoguruyoruz ceviz büyüklügünde yuvarlayıp hindistan cevizine bulayıp kürdanı batırıyoruz.AFİYET OLSUN...

1 yorum:

feyza dedi ki...

2010'un ilk pastasını yaptım :)
cezerye'yi dün ilk defa yaptım.akşam misafirlerimiz vardı onlara yaptım.arkdaslar çok begendiler.çok tereddütlü yapmıştım ilk defa yapıyorum diye ama begenıldıgıne sevındim.biliyorum ellerimde sihir var :) ılk denemelerın guzel oluyor.